Skip to main content

Реља Огњеновић именован за директора РФ ПИО

Image

30. 12. 2022. Управни одбор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање на седници која је одржана 29. децембра 2022. године донео је одлуку о именовању Реље Огњеновића за директора Републичког фонда ПИО.

Влада Републике Србије је на својој 16. седници, одржаној 15. децембра 2022, донела решење о давању претходне сагласности на предлог Управног одбора о именовању Реље Огњеновића, кога је Управни одбор на седници одржаној 1. децембра ове године једногласно предложио као адекватног и одговарајућег кандидата за ову врло одговорну позицију.

Огњеновић испуњава све услове за место директора Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање који су прописани Законом о пензијском и инвалидском осигурању, по питању образовања, потребног искуства са високом стручном спремом и доказане стручности у раду.

Захваљујући се на указаном поверењу, Реља Огњеновић је истакао да му је велика част и задовољство што је његово досадашње ангажовање препознато као адекватно за унапређење положаја и рада једне важне институције која опслужује највећи број грађана наше земље.

  • Свестан сам огромне одговорности која је преда мном, како би се одржао континуитет развоја и надоградње Фонда као институције која ће на најквалитетнији и најбржи начин омогућити корисницима и осигураницима остваривање и коришћење права из пензијског и инвалидског осигурања. Наставићу да се залажем за модернизацију радних процеса, дигитализацију у пословању и повећање ажурности у основној делатности, али и за боље услове рада запослених, за њихову едукацију и већу мотивацију. Захваљујем Влади Републике Србије, Управном одбору Фонда ПИО и председнику Александру Вучићу на указаном поверењу. Будите сигурни да ћу посао директора ове угледне институције обављати часно, стручно и одговорно, користећи све своје капацитете за добробит наших корисника и повереног посла – рекао је Реља Огњеновић.

Oдлука о именовању Реље Огњеновића за директора Фонда примењује се од дана када истекне мандат постојећем директору, односно од 1. фебруара 2023. године. До тада ће наставити да обавља послове заменика директора Фонда, на којима се налази од фебруара 2020. године.

Image
Image
Image

Подели

<